Werkwijze bij coach Friesland

Werkwijze

Tijdens het coachtraject ligt de focus op verandering. De werkwijze is praktisch en doelgericht. Je krijgt een spiegel voorgehouden en ik laat je op een nieuwe manier naar jezelf kijken. Ik laat jou bewust worden van je eigen patronen, overtuigingen en gedragingen die jij tot die tijd misschien niet zag. Pas als deze aan de oppervlakte komen krijg je inzicht. Zo kun je ook bewust nieuwe keuzes maken en veranderen om je doelen te bereiken. Daarbij maak ik o.a. gebruik van onderstaande methodieken.

Systemisch werk

We zijn allemaal opgegroeid in diverse systemen. Bijvoorbeeld je familie, je vriendenkring, de muziekvereniging enz. De manier hoe we ons gedragen, onze patronen en onze overtuigingen zijn veelal gevormd door deze systemen waarin we zijn opgegroeid. Als we in een nieuw systeem komen, bijvoorbeeld een nieuwe baan, dan nemen we hetgeen we geleerd hebben veelal onbewust over. Deze patronen, gedragingen en overtuigingen kunnen je beperken of misschien ben je wel nieuwsgierig naar hoe dit bij jou zit. Met systemisch werken kan dit aan oppervlakte komen en kun je hieraan werken als dit wenselijk is voor jou.

Neurolinguïstisch programmeren (NLP)

Deze methodiek wordt gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. Het gaat om hoe wij de wereld waarnemen en daarop reageren. Taal en communicatie hebben hier veel invloed op. Je kunt NLP gebruiken om beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert.

Mindfulness

Met mindfulness ben je bewust aanwezig in het moment. Je richt je aandacht alleen op datgene waar je mee bezig bent en laat de dingen van ‘gisteren’ en ‘morgen’ even voor wat het is. Het is een manier om uit je hoofd te komen en dit wordt aangeraden als je bijv. veel piekert of druk bent in je hoofd. Het draagt bij aan innerlijke rust.

Holistische visie

Tijdens mijn werk kijk ik naar het geheel. Zo ga ik er vanuit dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn.

Vertel mij meer over:

 

T-coaching Tijd voor jou

Lantingawerf 31

IJlst (nabij Sneek)

Heb je een vraag?

06 – 14442503

Of stuur een e-mail

info@tcoaching.nl