Werkwijze bij coach Friesland

Stress

Wat is stress?

Bijna iedereen heeft wel eens last van stress. Je hebt gezonden en ongezonde stress. Gezonde spanning kun je hebben voor een sollicitatiegesprek of een examen. Een gezonde mate van stress kan je juist in deze gevallen helpen om extra goed te functioneren. Van nature heeft stress dus een functie. Echter als je vaak last hebt van stress of langere tijd dan kan dit voor klachten zorgen en dan is het ongezond. Je bent dan immers constant alert en staat altijd op de aan-stand.

 

Symptomen van stress

Als er onvoldoende tijd is om van de stress te herstellen kun je last krijgen van bijvoorbeeld:

Lichamelijke klachten

Lage weerstand, nek- en schouderklachten, verstopping, hartkloppingen, rusteloosheid enz.

 

Psychische klachten en gedrag

Prikkelbaar, eenzaam en cynisch zijn. Er kunnen zich conflicten voordoen en iemand kan neigen naar overmatig gebruik van drugs, alcohol of eten.

 

Denken

Dingen vergeten, verslechterde concentratie, zwart-wit en negatief denken.

Gevolgen van stress

Als je langdurig of vaak last hebt van stress dan krijg je te maken met bovenstaande klachten. Als je de signalen negeert dan kan dit leiden tot een burn-out, waardoor je verder van huis bent dan als je het direct aanpakt. Ik raad je aan om aan de slag te gaan als je je herkent in de stressklachten.

 

Aanpakken van stress

Mijn aanpak is holistisch en dat betekent dat we zowel met je geest als lichaam aan de slag gaan. Tijdens de stresscoaching krijg je inzicht in waar de stress vandaan komt, hoe je kunt ontspannen en hoe je ermee om kunt gaan om de klachten in de toekomst te voorkomen. Jij gaat zelf aan het werk om jouw gestelde doel te bereiken.

 

Werken aan herstel

Als je burn-out bent heb je roofbouw gepleegd op je lichaam en het wordt tijd om dit te herstellen. Mijn aanpak is holistisch en dat betekent dat we zowel met je geest als het lichaam aan de slag gaan. Zo stellen we bijvoorbeeld een dagritme op, gaan we werken aan ontspanning, komt je voeding aan bod en krijg je inzicht in jezelf en bijv. je patronen. Je maakt een reis op zoek naar jezelf en komt als een nieuw mens weer terug. Omdat je niet terug wil vallen in een burn-out vormt ook de evaluatie van het proces een belangrijk onderdeel van het traject.

Je bent goed zoals je bent

Vertel mij meer over:

 

T-coaching Tijd voor jou

Lantingawerf 31

IJlst (nabij Sneek)

Heb je een vraag?

06 – 14442503

Of stuur een e-mail

info@tcoaching.nl